PRVA STRAN | KNJIGARNA | NAKUP | ZALOŽBA
 
Nakup je preprost
Vse knjige, naročene v naši spletni knjigarni, bomo poslali na navedeni naslov ali pa jih bomo po predhodnem telefonskem dogovoru dostavili, če je naslov na področju, ki ga pokrivamo z osebno dostavo.
 


Splošni pogoji poslovanja in postopek naročanja
v spletni knjigarni www.erimas.si

1. Naročilo zavezuje prodajalca in kupca, upoštevajo pa se tudi splošna zakonska določila o pravicah in odgovornostih obeh strank. Kupcu pripadajo vse pravice, ki jih določa Zakon o varstvu potrošnikov. Kupec z naročilom dovoljuje, da družba vodi, vzdržuje in upravlja njegove osebne podatke in hkrati zagotavlja varstvo njegovih osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov. V primerih, ko je ob nakupu pridobljena tudi nagrada, lahko družba zahteva davčno številko in kraj davčnega urada kupca (v skladu z Zakonom o dohodnini, ki zahteva vrednosti daril, če so le te vključene v ponudbo).

2. Rok dobave je 8 delovnih dni od datuma oddanega naročila. Družba si pridržuje pravico, da lahko odstopi od izvedbe naročila v izrednih primerih, če naročenih knjig ni več na zalogi, če naročilnica ni bila pravilno izpolnjena ali če je prišlo do očitne napake v poslovanju. V takšnih primerih je kupec pisno obveščen o odstopu od naročila.

3. Kupec lahko odstopi od naročila v 15 dneh po naročilu brez navedbe razlogov za odločitev, in sicer mora to storiti pisno, s priporočenim pismom na naslov: Erimas, Poklukarjeva 56, 1000 Ljubljana. Naročeno blago mora kupec vrniti v 15 dneh od dne, ko je poslal sporočilo o odstopu od nakupa. Blago mora biti vrnjeno v originalni embalaži in nepoškodovano na isti naslov, kot je bila poslano pisno obvestilo o odstopu od nakupa.

4. Poslano blago mora kupec plačati z gotovino ob prevzemu po povzetju. Pri tem mora plačati tudi delež udeležbe pri poštnini, ki je naveden pri vsakem izdelku oziroma naročilu, razen v primerih, ko je dostava brezplačna.

5. Vse cene vključujejo davek na dodano vrednost. Cene so v EUR, informativne cene v SIT so preračunane po tečaju 1 EUR = 239,64 SIT. Naročilo je napisano v slovenskem jeziku. Prodajalec kupcu zagotavlja ceno, ki je pri vsakem izdelku posebej navedena na spletnih straneh na dan naročila. To velja tudi za vse ugodnosti in popuste, ki so navedeni na akcijskih straneh ali pri posameznem izdelku. Popusti se ne seštevajo in ne veljajo za prednaročniške cene.

6. Vse spore stranki rešujeta sporazumno. Če sporazuma ni mogoče doseči, spore rešuje pristojno sodišče v Ljubljani.

7. Spletno trženje na naslovu Erimas.si izvaja Erimas, založništvo in projekti d.o.o., Poklukarjeva 56, 1000 Ljubljana. Družba je vpisana v register podjetij Okrožnega sodišča v Ljubljani, številka vložka 1/38051/00, znesek ustanovitvenega kapitala je 8.763,15 EUR. Družba je davčni zavezanec (št. odločbe: 44711-0801515/03, Ministrstvo za finance, Davčni urad Ljubljana, Dunajska 22), ID za DDV je SI23092157. Družbo zastopa direktor Stane Mažgon.

8. Postopek naročanja po internetu je naslednji: ko obiskovalec izbere knjigo, ki jo želi kupiti, klikne na povezavo "v košarico". Odpre se okno za nakup.

Postopek naročanja poteka v štirih preprostih korakih:
1 urejanje košarice
2 vnos podatkov o naročniku in prejemniku, ter izbira načina plačila;
3 preverjanje vnešenih podatkov in potrjevanje;
4 zaključeno naročilo

Pri vsakem koraku so na levi strani izpisana navodila za izpolnjevanje podatkov in nadaljevanje postopka. Z oddajo naročila kupec potrjuje, da je seznanjen s celotno vsebino in besedilom ter splošnimi in plačilnimi pogoji. Pri težavah ob naročanju je mogoče uporabiti navedeno telefonsko številko. Vsako naročilo v elektronski obliki je shranjeno in na ogled v natisnjeni obliki na sedežu podjetja.
Naročila veljajo za področje Slovenije. Pošiljke v tujino se obračunavajo po ceniku Pošte Slovenije.